„Întâlniri încrucișate” – între destin și întâmplare

Source: frdanieladermengi.wordpress.com
Publish Date: October 24, 2009

Author: Daniela Dermengi

„Toate acțiunile din film sunt haotice, dar prezintă realitatea în forma sa autentică – întâlniri absolut întâmplătoare, vieți ce își schimbă traseul la intersecția cu alte vieți, interdependența destinelor, descoperirea sinelui prin cunoașterea unor oameni aparent neimportanți.

Două zile – acesta e timpul celor trei povești derulate în 100 de minute de film. 48 de ore au fost de-ajuns ca trei vieți paralele să se intersecteze astfel încât să nu poate reveni la traseurile de altădată. „Toate semnificaţiile verbului a încrucişa – a marca, a însemna, a-l pune sub semnul crucii – se aplică acestor întâlniri”, menționează Anca Damian.

Toți oamenii se supun aceleiași realități și acelorași legi ale lumii. Avem percepții diferite despre viață pentru că intervine subiectivitatea. Însă „de fiecare dată când cineva caută sau întâlneşte pe altcineva, nu se confruntă decât cu el însuşi”, afirmă regizoarea dramei. […]

„Naraţiunea este lineară, cu excepţia a mici sărituri acolo unde poveştile se intersectează, deoarece trebuie ajustată frecvenţa. Ce este cel mai important pentru mine este faptul că personajele (şi în acelaşi timp şi publicul) primesc o lecţie de iubire şi de compasiune; chiar dacă este amară şi doare, merită să o trăieşti”, regizoarea dramei „Întâlniri încrucișate” – Anca Damian.”

Read full article on: danieladermengi.wordpress.com